Какви са новите заявки на гуверньора на БНБ - анализаторите доц.Григор Сарийски и Кузман Илиев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, което става е тежък компромис, защото чухме думите на управителя на БНБ г-н Радев, че назначава тези подуправители, г-н Гюров и г-н Чобанов, за да се постигне политически консенсус, но аз не виждам логиката, да се заменят едни подуправители, доказали своя професионализъм, с едни нови лица, просто заради компромиса, заяви в студиото на "Денят започва" доц.Григор Сарийски от Институт за икономически изследвания към БАН.

Радев не е бил някакъв екзалтиран фен на еврозоната, което трябва да му се отчете като качество. Той по-скоро се държеше прагматично и създаваше едно усещане за човек, който е солиден и гледа реалностите. А те са, че ако си във валутен борд, задлъжняваш много и икономиката влиза в едно забавяне, ти имаш сериозни предизвикателства и проблеми. Това каза икономическият анализатор Кузман Илиев. 

"Разбирам какво се случва - става дума за политика и се търси някакво сечение между експертността на хората и тяхната политическа обагреност."

По думите му, важното е г-н Радев да успее с послания и действия към търговските банки, да направи така, че те да са готови за новата среда, защото новата среда е на затихващ икономически растеж, икономиката ни влиза в период на забавяне, лихвите са високи, което е проблем за банковата система, която трябва да е много разумна, коментира Илиев.

Вижте целия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад