Какви са традициите за Китайската Нова година у нас?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От 2 до 4 февруари в Китайския културен център в София официално стартира „Весела Китайска нова година" „Пролетен дракон" 2024г.

Центърът отворя всички етажи на сградата и чрез дейности като дегустация на храна, артистични представления, базар за културен туризъм и фолклорни преживявания.

Фестивалът „Пролетен дракон" 2024г. започва в 10:00 ч. днес. Той се провежда една седмица преди китайската Нова година, която е на 10 февруари.

"Миналата година беше годината на заека, сега посрещаме годината на дракона. Според китайската култура, изминалата година е романтична година. Тази година е по-просперитетна, защото драконът е силен и мощен. Имаме много традиции, като например, всички трябва да носят червен цвят", сподели Ма Ци, аташе при Посолството на Китай в България

"Тази година ще има новогодишни забавления в Китайския културен център в София. Има церемония и различни игри, базар и на 4-ти февруари ще има галакоцерт. Има много интересни мероприятия, хората ще могат да се научат да правят китайски пелмени, да опитат традиционни ястия от китайската кухня, игри с хвърляне на стрели, писане на йероглифи", разказа директорът на Китайския културен център в София Хонг Хай.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад