Какво да очакваме от поредния опит за диалог между София и Скопие?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Специалният пратеник на Северна Македония Владо Бучковски отново е на посещение в София. Според медиите в западната ни съседка целта на визитата му е възстановяването на доверието между двете страни и изпълнението на Договора за добросъседство и приятелство.

Проф. Кирил Топалов каза пред БНТ, че очакванията му не са много големи, тъй като един такъм проблем, какъвто съществува между двете държави не се решава с едно, две или пет посещения. Той смята, че проблемът е миниран поради дълбоката неискреност на дълбоката държава.

"Една държава, която е управлявана от дълбоката си държава, сиреч от службите, в която всичко е контролирано и направлявано, тя не може да бъде по никакъв начин искрена", смята професорът.

"В Македония ние тук живеем в един абсолютен информативен мрак. Никой нищо не знае какво става", каза журналистът от Северна Македония Владимир Перев.

Той обясни, че там не дтигат новините от България. Там няма нито една българска телевизия. Въпросът е защо дълбоката държава не иска да се чуе българската позиция, попита Перев.

"На мен ми е много смешно когато някой каже, че ще си нарушим добрите отношения между Македония и България и България ще е виновна. Добри отношения на държавно ниво никога не е имало", заяви журналистът.

Той обясни, че всеки един празник в Северна Македония се ползва срещу България.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад