Какво казват числата на доверието - прочитът на социолозите Юрий Асланов, Юлий Павлов и Петър Чолаков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Какво ни казаха изборните резултати и възможно ли е редовно правителство? В студиото на “Говори сега” анализ и прогноза направиха социолозите Юрий Асланов, Юлий Павлов и Петър Чолаков.

За Юрий Асланов парламентарно представените политически сили отсега правят грешката, изваждайки на преден план въпроса ще има ли редовно правителство.

“Това е грешно поставена цел, която предопределя краха на това Народно събрание. Въпросът не е дали ще има правителство, защото и сега имаме правителство. Въпросът е дали ще има парламент. Те трябва по някакъв начин за намерят общ език и допирни точки, за да запазят парламента”, обясни социологът.

Според Петър Чолаков логиката на “Продължаваме Промяната” и “Демократична България” е “доста солидна, защото това, което иска г-н Борисов, е подписването на празен чек за управление”.

“Винаги може да се направи някакво правителство, но то в същото време може да бъде изключително безпринципно, което да навреди на политическите партии и те си претеглят всяка дума точно заради това”, отбеляза той и допълни, че има голяма вероятност отново да отидем пред урните.

Юлий Павлов припомни, че прогнозите на социолозите за изборните резултати този път бяха точни - с много малки разлики, както и прогнозата, че структурата на парламента няма да се промени.

“Това го казвахме от лятото на миналата година, преди изборите през октомври - че няма смисъл да се правят избори, които няма да променят нищо. Да се повтаря едно и също нещо и да се очаква различен резултат не е особено интелигентно”, добави той.

Какво още казаха социолозите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад