Крум Зарков: Законопроектът, който засяга главния прокурор, е изключително важен и не засяга един човек

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Законопроектът, който засяга главния прокурор и механизма за неговото разследване, е важен за всички ни, за цялата страна, важен е въобще за идеята за правова държава. Това каза в студиото на “Говори сега” служебният министър на правосъдието Крум Зарков. 

“По различни варианти на този законопроекта се работи от 2009 година до сега. Грешно е да се мисли, че той засяга един човек или че има някаква конспирация зад него. Това просто не е вярно”, заяви той.

Преди изборите всички политически сили декларираха, че подкрепят предложенията за промени в НПК и в Закона за съдебната власт, които изготвя Зарков.

“Надявам се и това няма да е заставане зад мен. Ако го направят, аз пръв ще поздравя всяка една от политическите сили, всеки един от депутатите, който ги е подкрепил, че е отворил пътя на България към правовия ред, че е свалил от България осъдителни решения, които плащаме всички ние непрекъснато и без причина, че е позволил да влезнем в Шенген, че няма да ни сочат непрекъснато с пръст и да чакаме доклад след доклад”, заяви той.

Какво още коментира служебният министър на правосъдието вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад