Калфин за отклонения в Минск самолет: Това е държавен тероризъм

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това е един абсурден сюжет. Една държава решава, сваля си един пътнически самолет на своя територия, взима си отвътре когото ѝ трябва и след това го пуска. Така бившият вътрешен министър Ивайло Калфин коментира в "Денят започва" отклоняването на пътнически самолет в Минск.

Това наистина е държавен тероризъм, абсурдно е и реакцията на международната общност е абсолютно закономерна, категоричен беше Калфин и допълни, че кадрите със задържания на борда на самолета журналист напомнят практиката с видеата при отвличания на хора.

"Правителството на Беларус много жестоко мачка всеки, който си позволи да изрази някаква форма на протест. Това трупа напрежение, което рано или късно ще избухне", прогнозира той.

Според него е очевидно, че Александър Лукашенко има подкрепата на Русия. Не е ясно защо след задържането на журналиста и приятелката му, трима руски граждани са си тръгнали, явно те са били негов ескорт на самолета, предположи Калфин.

Той коментира и ситуацията с ръководителите на службите у нас, които бяха в отпуск при смяната на правителството, а след това служебният премиер отказа да се срещне с тях.

"Виждаме, че службите влизат в някакъв конфликт с официалните институции. Това не е добре. Някак си трябва да седнат, да си изчистят претенциите един към друг, защото тези служби трябва да работят добре, независимо кой е на власт", категоричен е Калфин.

Какво каза той по повод подписа на партия АБВ под споразумение за явяване на изборите заедно с БСП и лявото обединение вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад