Николай Хаджигенов: Правосъдие и справедливост, това са нашите политически цели

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"За да се случи нещо смислено, градивно, в името на народа трябва се загърбят дребните лични интереси или по-едрите политически интереси, и това е причината за провала на 45-то народно събрание. Трябва да приключим бандитската плотокрация на Борисов, трябва да ликвидираме мутрите, да ги извадим от властта, защото още не са мръднали. Виждате Борисов се е скрил в дупката си дълбоко и очаква да му се размине, е, няма да му се размине", това заяви Николай Хаджигенов - съпредседател на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" в студиото на "Денят започва".


"Правосъдие и справедливост, това са нашите политически цели. Това не е стани да седна, премахването на този тип политически противници е очевидна цел, да спрем кражбите в енергетиката, земеделието, спорта. Това трябва да спрем, за да има бъдеще. Схемата в спорта е една и съща, аз спечелих много дела. С едни и същи документи се участва във всички възможни програми и това е за всеки един спорт. Това се случва и в енергетиката, там говорим за милиарди. Думата икономика не е позната за Борисов. Служебното правителство е в шок, влизайки в министерството на икономиката и финансите. За да върнем инвеститорите, трябва да им дадем право на сигурност", заяви Хаджегенов.

"Избягвам да вярвам на каквото и да било. Българският съд е не лошо работещ съд. Относително малко корумпиран. Имаме нужда от ограмна реформа в прокуратурата. Конкретика, махаме Гешев и настоящият състав на Висшия съдебен съвет. Дълока реформа, нова прокуратура и нови правила", кетегоричен бе Хаджегенов.


По темата за подслушванията, Хаджигенов заяви, че от прокуратурата не очаква нищо смислено и очаква да върши това, което е вършила досега, "да крие управляващите и да крие собствените си далавери". Според него, служебният вътрешен министър е дал сериозна заявка това да спре. "Предполагаме, че Бойко Рашков ще направи необходимото", смята Хаджигенов. 

Според него този тип подслушвания са престъпления. "Същевременно на тях им е придадена формална законност, това е огромен проблем у нас, огромна част от СРС-ата работят по този начин. Сигурно е, че има разрешение за подлушванията", допълни съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри вън!"

Целият разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад