Категория "Класика": Майсторски клас на Людмил Ангелов - "Големите пианисти-композитори"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

15-25 юли, Нов български университет
Майсторски клас на Людмил Ангелов - „Големите пианисти-композитори”

Майсторският клас „Големите пианисти-композитори” на световноизвестния български пианист Людмил Ангелов се проведе за единадесета поредна година в Нов български университет от 15-25 юли.  След конкурсното  прослушването Маестро Ангелов избра шестнадесет млади и талантливи пианисти на възраст от 14 до 26 години, от България и Турция, с които работи върху усъвършенстване на клавирната им техника и интерпретация.

Най-добрите участници в класа представиха галаконцерт на 25 юли от 19:00 часа в препълнената Камерна зала „България“. В програмата бяха включени клавирни произведения от  Бах, Бетовен, Фопен, Лист, Паганини, Скрябин, Владигеров и други.

Концертът завърши с изпълнения на проф. Ангелов – Вилхелм Фридеман Бах, „Lamento“ и Шопен -   Валс в ми-минор и Прелюд op.28 No 4., които предизвикаха бурния възторг на публиката. Сред гостите на концерта  бяха представители на Ръководството и членове на Настоятелството на НБУ, както и преподаватели по пиано от страната.

След концерта по традиция проф. Ангелов, награди най-добрите изпълнители в своя майсторски клас. Стипендия за 15 часов курс при проф. Ангелов в Нов български университет през следващата академична година получи Кристиян Ангелов, а стипендия за участие в следващия майсторски клас през 2021 година  бе присъдена на Елица Стефановa. Младият пианист Кристиян Тодоров получи възможността за участие в концерт, организиран от Културния институт на Варшава в София, а Георги Леков ще представи рецитал в следващото издание на престижния музикален Фестивал „Софийски музикални седмици“.

Стремежът на проф. Ангелов и НБУ през следващата година е да продължи доброто сътрудничество със Сити Марк Арт Център и Фестивала „Пиано Екстраваганца“ и да осигури допълнително възможности за изява на младите пианисти от тазгодишното издание на майсторския клас.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад