Катя Панева: Обединението на БСП, ДПС и ГЕРБ направи невъзможна работата на НС днес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не става въпрос за липса на парламентарен опит, а по-скоро за това, че обединението на БСП, ДПС и ГЕРБ направи невъзможно днешното заседание на парламента. Това заяви в "Още от деня" депутатът от ПГ "Демократична България" Катя Панева.

Тя поясни, че предвиденото за днес гласуване на законопроекта за Изборния кодекс е било в основата на действията на трите партии - ГЕРБ, БСП и ДПС.

Катя Панева изрази надежда здравият разум да надделее във всички народни представители и да се появят в пленарна зала, защото предстои да се гласува и актуализацията на бюджета. Важни са и решенията, касаещи социалната и здравната сфери.

Според нея връщането на мандата от партията "Има такъв народ" е грешка, тъй като е било редно да се даде шанс на този парламент да заработи. България се намира в много тежка икономическа и здравна криза. "Трябваше да се поеме отговорност", подчерта тя.

Панева отбеляза, че в здравната комисия днес министърът на здравеопазването не е могъл да отговори какъв е процентът на възрастните хора в малките населени места, които се ваксинират. Не е станало ясно също дали има мобилни екипи, които да поставят ваксини на тези хора.

По повод решението ваксината "Спутник V" да може да се прилага у нас, тя каза, че не е наясно дали за него няма да бъдем санкционирани от Европейската здравна комисия. Би било редно първо да излезе решението на ЕМА и тогава да се прилага ваксината у нас.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад