Кирил Кавадарков: Смятам, че театърът има мисия и аз съм част от тази мисия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Артистът живее с бъдещето. Утрешното ми представление е много по-важно от цялото ми минало, сподели актьорът Кирил Кавадарков в "Денят започва с Георги Любенов". От 1976 година той е част от трупата на Народния театър. Кавадарков озвучава анимационни филми и сериали и е официалният глас на Мечо Пух в България.

Не бих се нарекъл комедиен артист. Аз по-скоро съм смешен. Не мога да се сравнявам с истински смешните артисти, като например Велко Кънев - аз въобще не съм в тази категория. Аз съм по-скоро в категорията "скица", каза актьорът.

Не съм се гледал в театъра. Не знам какъв артист съм. Съдя по реакциите на колегите и публиката.

Не понасям това, че актьорската работа в момента се продава като стока. Изчезнаха плакатите за представленията, които бяха произведение на изкуството. Сега има снимки на артистите, чиято работа е стока, призна Кирил Кавадарков.

"Трябва да попитам театъра дали съм му бил полезен. Дали сега съм полезен? Бил съм сигурно полезен, защото някои от моите представления са се играли много дълго, имали са и международен успех... Аз съм от артистите, които смятат, че театърът има мисия и аз съм част от тази мисия. И когато театърът няма мисия, мен ме няма", каза още Кирил Кавадарков.