Класически френски еклер от шеф Павел Танев

Предаване: 100% будни, 22.03.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Шеф-сладкарът – Павел Танев е имал възможността и привилегията да се учи и работи с едни от най-изтъкнатите преподаватели по сладкарство от световните школи. 

Днес в „100% будни“ шеф Танев приготви класически френски еклери. Вижте рецептите описани по-долу и видеото.

Рецепта за класически френски еклер с ванилия:

Парено тесто за еклери:
125 гр вода (минерална)
125 гр мляко 3,5%
8 гр захар
3 гр сол
100 гр масло 82%
160 гр брашно
260 гр цели яйца 

Ванилов крем:
500 гр мляко 3,7%
3 гр ванилия
100 гр захар
80 гр жълтък
40 гр царевично нишесте
50 гр масло 82%
280 гр избита сметана 35%

Рецепта за класически френски еклер с шоколад:

Парено тесто за еклери:
125 гр вода (минерална)
125 гр мляко 3,5%
8 гр захар
3 гр сол
100 гр масло 82%
160 гр брашно
260 гр цели яйца 

Шоколадов крем:
500 гр мляко 3,7%
3 гр ванилия
100 гр захар
80 гр жълтък
40 гр царевично нишесте
30 гр масло 82%
150 гр натурален шоколад
240 гр избита сметана 35%

Шоколадова глазура:
650 гр сметана 35%
610 гр натурален шоколад
60 гр масло 82% 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад