Кметът на община Карлово: Ще намерим решение за транспорта на учениците от наводнените села

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Със сигурност ще бъде намерено решение за транспорта на учениците от засегнатите села - Каравелово, Богдан и Слатина до училищата в областния град. Това заяви пред БНТ кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. Досега нито една от фирмите не се съгласяваше на цената, предложена от местните власти.

"Съгласувано е с областния управител и с министъра на образованието. Ние търсим и съм убеден, че ще намерим решение, за да могат 212 деца да могат да бъдат извозвани до карловските училища", заяви Кабаиванов.

Освен това - от днес започва доброволното ваксиниране на жителите в наводнените села. Кризисният щаб там е осигурил 200 броя ваксини срещу тетанус, дифтерит и коклюш, тъй като предупрежденията на здравните специалисти са, че придошлата вода може да донесе и много зарази. Трудноподвижните хора могат да заявят пред кметството, че искат да бъдат имунизирани и екипи ще пристигнат в домовете им. Имунизациите може да се прилагат и на доброволци, дошли да помагат с разчистването на щетите.

Във водната стихия загинаха десетки домашни животни, почистването на улиците продължава, но въпреки това има опасност от рапространяване на инфекции. В тази връзка продължава и дезинфекцията и по домовете на хората.

Oписът на щетите до момента показва, че наводнението ще струва минимум 80 млн лв. на държавата. Ден преди началото на учебната година все още няма превозвач, който да се наеме да извозва децата от наводнените села до Карлово и обратно, където трябва да тръгнат на училище.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад