Коалиционни игри и предизборни войни - анализ на политическите наблюдатели Димитър Ганев и Слави Василев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Коалиционни игри и предизборни войни - в студиото анализ направиха политическите наблюдатели Димитър Ганев и Слави Василев.

Те коментираха скандала с подслушването. Слави Василев заяви: "Ако това е вярно, това показва, че цялата държава е била окупирана от предишната партия, която е имала контрол в Народното събрание и това е абсурдно, това показва, че институциите в България не са институциите, които се ръководят от обществения интерес, а институции, които следват интереса на власт имащите и това върви против всяко едно разбиране за държавност, върховенство на правото и демокрацията."


Според него, очевидно държавният апарат и службите, които са отговорни за това не подлежат на контрол. "След като служебен министър излиза и казва, че това се е случвало, очевидно това не само е практика от доста време, това предполага тотално преосмисляне на начина, по който се осъществяват тези силови структури, които могат да навлязат в живота на всеки един човек", допълни Василев.
Според Василев, действията на служебния кабинет осветляват истината.

Димитър Ганев коментира досегашните действия на служебния кабинет и неговата роля. "Ролята на служебния кабинет е вменен в Конституцията на България и то е провеждането на честни и свободни избори, дали ще има линия на ревизия на този кабинет, очевидно се тръгва в тази посока. В интерес на истината, политически опонент на Борисов какъвто е Радев беше прогнозируемо да тръгне в тази посока."

"Служебният кабинет е като всеки един кабинет, просто няма парламент и като такъв този кабинет има политическо основание да прави това, което прави, да осветлява истината", смята Слави Василев.

 

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад