Когато в държавата ври и кипи - откъде да се започне? Коментира Татяна Дончева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

МВР работи колкото може. В продължение на 12 години на управление на ГЕРБ, те го приватизираха и го напълниха със слуги. Стигна се до момент, в който и да ти трябва системата на МВР, не може да я ползваш, защото такава няма. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева. 

„Гонките на полицаите трябва да бъдат преосмислени. Не е зле полицаите да си „сверят часовниците“ със старите ръководители на полицията, които бяха по-интелигентни, по-запознати с международния опит“, смята тя. 

Дончева коментира: „Да нямаме техническа въоръжена полиция е „нахално“ от страна на нашите европейски партньори. Защото от една страна България не става за Шенген, защото не ставаме. От друга страна трябва да им пазим границите с цената на живота на нашите полицаи. Струва ми се груб този подход на холандците“. 

Според нея българските министри на външните работи отдавна е трябвало да поискат в Брюксел  шипове и ленти, с които да се спират автомобили. Така както  външният министър на Украйна, който дойде в България и каза, че иска оръжие и докато не го получи няма да си тръгне. 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад