Когато в политиката ври и кипи. Време ли е отново за исторически компромис?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политическата криза започна през лятото на 2020 г. и не може да намери решение от тогава. Очевидно не се очертава намиране на решение и сега, коментира евродепутатът от ЕНП Радан Кънев (ДСБ).

По думите му без солидно парламентарно мнозинство няма да се случат законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

„И при Цецка Цачева, и при Цвета Караянчева, и при Вежди Рашидов председателят на парламента се казва Бойко Борисов. Тези партии, които допуснаха ГЕРБ да контролира председателското място в парламента, ще носят голяма отговорност, че в Банкя ще се решава как се ръководи българският парламент“, каза още Радан Кънев.

И допълни: „ГЕРБ обаче не смее да поеме отговорност да управлява с мнозинството, което свали кабинета „Петков“. Не им се иска. Знаят, че това мнозинство не може да проведе успешно управление. Знаят, че поставяйки се в зависимост от руската 5-та колона в България, бързо лъсва, че прозападният евроатлантически образ може да е само фасада. Защото сме виждали много лица на ГЕРБ“.

Как България ще се управлява по отношение на външната политика в близките шест месеца, а може би и две-три години, е изключително важно. В момента от служебния кабинет се управлява трагично. Той ни поставя в опасна външно-политическа изолация в рамките на Съюза. Външният министър на Литва назова директно България и Румъния като проблем, подчерта евродепутатът.

И определи общуването на държавния глава с народните представители като недопустимо от конституционна гледна точка.

„Външно-политическото му позициониране е опасно. От гледна точка на управление на икономическите процеси и необходимото законодателство е безпомощен“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад