Корнелия Нинова: Има нужда от голяма лява коалиция, която да отстоява съвременните леви политики

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Смяната на председателя на ДАНС е преценка на служебния кабинет и на президента, отбеляза председателят на БСП Корнелия Нинова в "Още от деня", но подчерта, че моделът, изграден от ГЕРБ в последните години е използвал институции и служби за политически, партийни, лични цели и е част от работата на служебния кабинет да започне разграждането на този модел.

По въпроса за подслушването на политици Корнелия Нинова беше категорична, че трябва да се каже кой е бил подслушван, с чие разрешение, каква е информацията, събрана с тези средства. Според изнесената от вътрешния министър информация 32 политици са подслушвани.

"И един да е е смущаващо. Това означава, че службите са използвани срещу политически опоненти, за натиск, за изнудване сигурно... 1,2 или 30 - това показва модел на упоравление на институции, на служби и на страната", каза лидерът на БСП.

Дебатът за прочистване на изборните списъци, за правото на гласуване на хора, които не плащат данъци в България не е за сега, само месец преди предсрочните избори, смята председателят на БСП.

"Мога да изразя моето съжаление, че единственото правилно решение, предложено от БСП в отминалия 45-и парламент дори не беше допуснато до гласуване. Става въпрос за активна регистрация, което е реалната възможност за изчистване на мъртвите души в списъците", заяви Корнелия Нинова. И отбеляза, че "Има такъв народ" на Слави Трифонов не е допуснал това да бъде гласувано в правна комисия, съответно и в зала.

За изборите сега БСП се коалира с малки партии и прави широка лява коалиция.

"С тази коалиция разчитаме на голямо обединение в ляво и ляво - център. И в света, и в Европа, и в България виждаме, че проблемите, големите въпроси, особено след кризата, са в полето на лявата и центристка политика. Имам предвид увеличаването на неравенствата, дори и в резултат на кризата, увечичаване броя на бедните хора, които живеят на прага на бедността, такива леви политики, като чист въздух, чиста вода... Това заема все по-голяма ниша в обществените отношения. Има нужда от голяма лява коалиция, която да отстоява съвременните леви политики", коментира лидерът на БСП.

Цялото интервю с Корнелия Нинова вижте във видеото.

 

 

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад