Корнелия Нинова: Следващият парламент започва с много ниска легитимност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Председателят на БСП Корнелия Нинова благодари на българските граждани, които гласуваха днес. Тя благодари на гласоподавателите, подкрепили "БСП за България", както и на всички участници в кампанията.

Председателят на БСП коментира резултатите от изборите днес, като акцентира върху безпрецедентно ниската избирателна активност за пръв път, откакто се правят избори в България.

Корнелия Нинова допусна, че това е наказателен вот към всички политици и партии за това, че за три месеца два пъти предизвикваме парламентарни избори.

Най-важният извод обаче е, че следващият парламент започва с много ниска легитимност и това е притеснително за държавността, за институциите и за демокрацията. Вторият извод е, че няма сериозна промяна от миналите избори и отново сме в изходна точка.

Трето - т.нар. партии на протеста отново нямат мнозинство да съставят правителство и ако искат да имат правителство ще им се наложи да водят диалог с някоя от останалите партии, отбеляза Нинова.

Тя беше категорична, че трябва да има ново правителство, което да започне истинските промени и да решава належащите въпроси.

БСП ще изчака окончателните резултати. БСП препотвърждава резултата от април, на базата на активната кампания която направихме, очаквахме повече. Но не ни стигна времето между миналите и тези избори, за да постигнем това.

Корнелия Нинова посочи, че пътят на БСП е на обединение в лявото пространство. Тя беше категорична, че оставката й не е на дневен ред в този момент. Освен това безусловна подкрепа на правителство на ИТН няма да има. "Ако желаят подкрепа, трябва да ни поканят на разговори и да говорим по политики".

Вижте видеото.

 

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад