Костадин Ангелов, ГЕРБ: Стискаме палци на България да издържи и по-скоро се кръстим тези хора да не счупят държавата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Ние стискаме палци на България да издържи и по-скоро се кръстим тези хора да не счупят държавата. Нашите съюзници са хората. Навсякъде където ходим залите са препълнени, хората наистина се събудиха от всичко онова розово, което беше обещавано и не се случи. Това каза Костадин Ангелов - депутат от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по здравеопазване в предаването "Още от деня".


"Ситуацията в момента не се дължи на привнесена инфлация, с която се извиняват управляващите. Ако ГЕРБ беше на власт, нямаше да допуснем серията от грешки, невзети решения и закъснели решения. Ние нямаме оценка за управляващите, нишщо не е направено, за да бъде оценено", заяви Ангелов.


Костадин Ангелов коментира предложенията за увеличение на заплатите на медиците в новия колективен договор. "Това е страхотно, но и предният браншови колективен договор беше поставил едни прагове, където на много малко места бяха достигнати, това отново е хвърляне на прах в очите на хората, тъй като не гарантира източника на средства откъде ще дойдат", коментира Костадин Ангелов.
"Ние внесохме един законопроект, който да гарантира минималните прагове на основните заплати в сектора и това ако се случи, тези заплати навсякъде в страната ще бъдат такива каквито пише в закона", добави още Ангелов.


Той коментира проверките на прокуратурата в "Александровска" болница така: "Винаги когато замирише на избори, винаги се появява най-добрият политически пиар и най-лошият милиционер Бойко Рашков, който хвърля малко фойерверки, за да заглуши напредъка на нашата партия. Аз не разбирам в какво ме обвиняват, защото това се е случило след като аз съм бил директор".

"Относно кандидатурата на гуверньор на БНБ ние казахме, че нито един от двамата кандидати не може да достигне летвата, която постави Димитър Радев. По-важно е да гарантираме сигурността на финансите на държавата", коментира Ангелов избора на нов управител на БНБ.

Вижте повече във видеото.
Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад