Костадин Костадинов: Външно министерство да работи по-активно, а не да говори общи приказки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не съм на мнение, че страната ни прави всичко възможно да изведе от Украйна българските граждани. От вчера разговаряме с десетки българи, които разказват, че при съпрузи с различно гражданство Украйна може да напусне този, който е с българско гражданство, а този, който няма, не може. Това заяви в “Още от деня” лидерът на партия “Възраждане”  Костадин Костадинов.

Според него има проблем в комуникацията на хората, които търсят съдействие от българските власти, и посолството ни в Украйна и консулството ни в Одеса. Той препоръча “да се отворят още канали за връзка”.

Костадинов отбеляза, че в пристанището в Мариупол има кораб с български екипаж, който е блокиран, защото вчера Русия обяви Азовско море за вътрешна морска екватория.

“На практика това означава, че съдбата на българските моряци не е ясна. Оказа се, че нашите моряци не могат да влязат във връзка с посолството ни. Предали сме тази информация във Външно министерство и силно се надяваме, че ще започнат да работят малко по-активно, а не просто да говорят общи приказки”, допълни той.

Какво още коментира Костадин Костадинов вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад