Кризисната трапезария в Русе отваря врати в условия на пандемия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 22 ноември в Русе се очаква да отвори врати кризисната трапезария към Българския червен кръст. За втора поредна година обаче социалната кухня ще работи в условията на пандемия. Хората в нужда ще получават топъл обяд без да се изисква зелен сертификат. 

Намираме се в кризисния център към Българския червен кръст на улица „Гурко” 10 в Русе. Неведнъж сме разказвали, че тук в студените зимни дни бездомни хора идват, за да обядват и за да се стоплят. В условията на пандемия обаче те няма да могат да се приютят вътре поне за малко заради Ковид мерките.

Обикновено служители обхождат местата, където се събират бездомните.

61-годишния Иван Иванов седи свит на една от пейките във фоайето на автогарата в Русе. Преди месец е счупил крака си и трудно се придвижва. Няма къде да се подслони, защото бил принуден да продаде  жилището си заради заем, който трябвало да изплати. През зимата живее в приюта, а през лятото спи, където намери.

Надява се, след като лекарите свалят гипса, да си намери работа и  подслон. Казва, че до тогава ще разчита на кризисната трапезария, за да може поне да се нахрани. 


 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад