Крум Зарков: БСП няма право да мисли за себе си, България има нужда от устойчиво правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП стои в лявото политическо пространство, тоест тя трябва да допринесе за онзи социален елемент, който да добави към правителството. Това заяви в студиото на “Още от деня” Крум Зарков - член на Националния съвет на БСП и първият засега кандидатирал се за председател на социалистите.

“Правилно отбелязаха лидерите на другите партии, че България е богата държава, но много се краде и на първо място ние трябва да спрем кражбите. Но да не забравяме, че системата в последните години беше построена така, че дори когато не се краде, се облагодетелства само много малка част от населението. Това преразпределение на богатството и ресурса е политика, която БСП трябва да води и да допринесе другите партии, които се вдясно от нея, да разберат ключовите предизвикателства на нашето общество”, обясни той.

Всяко влизане във властта е шанс, предизвикателство и риск за всяка партия, особено когато властта е толкова разноликата, отбеляза Зарков.

“БСП няма право да мисли единствено и само за себе си, защото е очевидно, че България има нужда от устойчиво правителство на промяната - тоест такова, което изключва влиянието на ГЕРБ и ДПС, опозиционните в случая партии. Ние трябва да допринесем за създаване на съответната конструкция и нейния социален елемент”, каза социалистът и допълни: “Надявам се това да е един от елементите, който да ни помогне да отскочим от електоралното дъно, в което, за съжаление, се озовахме.”

По думите му нито няколко министерство, нито участие във властта ще превърнат БСП в автентичната лява партия, от която България се нуждае, и да решат тежките организационни въпроси, натрупани през годините. Те няма да помогнат и БСП да проброе сред младите и активни хора, които са гръбнака на всяка лява партия по света и които очевидно не чуват българските социалисти, призна Зарков.

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад