Лъчезар Борисов, ГЕРБ: Времето на тази коалиция изтече, бихме се обединили с всеки с правилна визия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Решихме, че сега е моментът да внесем вот на недоверие срещу кабинета „Петков“, защото за първи път от 25 години в историята на България, виждаме, че управлението в сферата на финансите е заплаха за финансовата и за националната сигурност. За първи път не се спазва законодателството, което определя как да се управляват публичните финанси. Това каза Лъчезар Борисов, ГЕРБ, бивш министър на икономиката в „Денят започва“.

Той допълни: „Еврокомисията ще започне процедура в края на годината за свръхдефицит. Дефицитът достига до 5,3%  в сектор „Държавно управление“, а трябва да бъде 3%. Също дългът нараства ускорено – има нови 3 млрд., които ще бъдат поети спрямо предходния бюджет. Има още 10 млрд. заложени в бюджета и лихвите, които ще се платят по този дълг ще бъдат 2 пъти по-високи от тези, които са в Централна Европа“.

Според него България има изцяло счупена макрорамка.

„Актуализацията на бюджета поставя България в една много тежка ситуация. Бъдещето на нашите деца реално е продадено също и на нашите родители. Пенсионерите губят своята покупателна способност и остават на ръба на съществуването през есента и зимата. Мерките, които са заложени в този бюджет не се таргетирани, целенасочени и допълнително ще провокират инфлация“, коментира той.

Борисов добави, че ГЕРБ ще покаже отношение към пенсионерите по време на предстоящите дебати за бюджета, но няма да подкрепи онези мерки, които според партията вредят на стабилността на държавата.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад