Стоян Михалев: За първи път имаме уникален шанс да се откъснем от руската енергийна зависимост

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Стоян Михалев от Демократична България решението на ГЕРБ да внесе вот на недоверие изглежда синхронизирано с действията на лидера на Има такъв народ.

„Знаем, че тя бяха скарани в миналото, там отношенията не бяха добри, след като г-н Трифонов даде добър старт на политическата кариера на г-н Борисов, но вероятно тези отношения са се затоплили. Дали през Орлин Алексиев или "Котараците", нещо се е случило, защото в момента виждаме пълен синхрон“.

„Нямаме доказателства дали има финансови връзки между г-н Трифонов и Таки. Няколко часа преди да бъде обявено изтеглянето на министрите на ИТН, ние в ДСБ имахме информация, че Таки е изключително бесен, че му се отнема контрола на митниците и е готов дори да отмъсти и да бутне правителството. Дали това може да се докаже – нямам представа“, поясни Михалев.

Той смята, че най-голям интерес държавата да бъде дестабилизирана имат руските интереси на нейната територия.

И посочи, че „за първи път имаме уникален шанс да се откъснем от тази енергийна зависимост. По тази тръба не течеше газ, по нея течеше корупция“.

„Македония е формален повод. Ти пееш за Македония, а в същото време буташ правителството и дестабилизираш държавата, когато сме във война. Това е лошо за цялата ни демократична среда. ИТН бяха част от т.нар. глас на протестите. И сега излиза, че те са участвали, за да върнат Борисов на власт“, е мнението на Михалев.

Ако не мине актуализацията на бюджета, няма да бъдат актуализирани пенсиите на толкова много хора. Ако не бъдат прокарани тези 22 закона, тогава освен че влизаме в наказателна процедура, парите от Плана за възстановяване няма да дойдат. А това са 12 млрд., разясни още Стоян Михалев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад