Липса на канализация е причина за леденото езеро пред жп гарата в Казичене

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Жители на Казичене сигнализираха за ледено езеро, което се е появило на улица "Околовръстна" пред входа на жп гарата. Заради него хората от квартала не могат да я ползват, въпреки че тя е много добра връзка с центъра и други населени места. Жители на квартала обясняват, че от години, когато вали проливен дъжд, пред вече ремонтираната сграда на гарата се появява цяло езеро и спира достъпа до нея. Неведнъж в него са затъвали автомобили, особено на външни хора, които не знаят колко то е дълбоко. А местните трябва или да го заобикалят или да преминават през него с оф-роуд джип.

Проблемът продължава десетки години и се дължи на липсата на канализация, категорични са хората. По-младите от тях никога не са виждали на това място да се извършват ремонти.

Това се повтаря от 50 години при всеки дъжд. Проблемът е обсъждан с районната администрация, правени са проекти, но нищо не се променя. Този проблем е с цялата канализация на селото, казва кметът Григор Григоров и призовава по-високите инстанции отново сериозно да се замислят.

В отговор кметът на Район Панчарево Николай Гюров поясни, че теренът е много труден, но сега се проучват идейни проекти, а после ще последват и технически. Той се надява, че до 6 месеца ще има резултат от геодезическите проучвания.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад