Ричард Алибегов: Ресторанти, кафета, сладкарници ще отворят на 1 февруари

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вече е направена една стъпка с пускането на ресторантите в хотелите на 21 декември като тест, припомни в "Денят започва" Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на зеведенията в България. Месец по-късно резултатите са много добри - няма покачване на заразяемостта. Затова от бранша са готови да преминат към работен режим.

"Сега ще направим следващата стъпка - да се разпуснат ресторанти, кафета, сладкарници - при определени изисквания - 50% капацитет, отстояние от маси, всички с маски вътре, както беше и преди, с дезинфектанти, маски за персонала... И се надяваме на 1 март да могат да отворят и нашите колеги от нощните заведения, защото те са, може би, още по-пострадали от нас, тъй като те за 2020 г. са работили 4,5 месеца."

Алибегов подчерта, че брашът търпи огромни загуби при положение, че от общо 28 хиляди заведения нарушения на противоепидемичните мерки са установени едва при 30-40. В същото време техните служители стоят вече три месеца без всякакви приходи. Помощите не са изплатени на всички, а през миналата година са натрупали много задължения.

"Много е важно за бизнеса да се отвори и паовече да не се затваря", каза Алибегов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад