Любчо Нешков: Случващото се в Северна Македония не засяга България, засяга целия Европейски съюз

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предизборната кампания в Република Северна Македония отдавна приключи, но политическото говорене не се промени, може би дори се изостри. Република Северна Македония е с нов премиер - лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който през последните дни взривява писаните и неписаните правила на международната дипломация. Темата коментирахме с журналиста Любчо Нешков.

Случващото се в Северна Македония не засяга България, засяга целия Европейски съюз, защото този режим, тази идеология са дълбоко антиевропейски и засяга не само сигурността в региона, а и целия ЕС.

"Сръбски свят" не посяга само на Македония, той посяга на Босна, посяга на Косово, посяга на Черна гора. В основните задължения на премиера и на министъра на външните работи влиза защитата на националните ти интереси и информиране на партньорите ти, защото Макрон не е длъжен да знае всичко. Не може да оставяш пространството на чужди проекти да облъчват европейските политици, да ги манипулират и те да изпадат в заблуда", така Нешков коментира дали България трябва да вземе отношение по разразилите се скандали. Той беше категоричен, че задължение на българските политици е не да очакват подкрепа, а да информират за рисковете.

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад