Любен Дилов-син: Отзоваването на руските дипломати е правилен ход, но е направен по неправилен начин

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бюджетът беше катастрофален. Ако мярката за енергийна помощ за небитовите потребители беше приета през август, както настояваше първо ГЕРБ, после ДПС, ние щяхме да имаме вероятно 60-70 % по-ниска инфлация. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов - син.

„Кирил Петков е връхлетял в деня, в който е разбрал, че „Има такъв народ“ си изтеглят министрите, казал е: свалят ме, искам утре да изгоним 70 руски дипломати. И целият механизъм се задвижва от там. Единственото писмено свидетелство са две писма на неговия началник на кабинета до външно министерство. Всичко останало са устни заповеди“, твърди Дилов.

Според него все пак ходът с отзоваването на руските дипломати е правилен, но е бил направен по неправилен начин. „Непрекомерно е присъствието на руските дипломатически представители. Вън от съмнение е, че се занимават с такава дейност, дори да не е доказано. Както и 90 % от състава на другите посолства. Цивилизованият свят, НАТО, ЕС е в състояние на необявена война с Русия. В това отношение нямаме колебание, че това е правилният ход. Това, че се направи по безумен начин, компрометира хода. Това ни компрометира и в очите на света“.

И подчерта, че нашите отношения с Русия винаги са били изключително сложни.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад