Любомир Дацов: Бюджетът е в добро здраве

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бюджетът е в добро здраве. Има стабилизация на приходите и почти нищо не се харчи, заяви финансистът Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите.

Според него новият външен заем в размер на 5 милиарда лева е част от една мозайка. Още повече, че се навързва с предложението, което направи вчера Министерството на финансите за промяна в Закона за публичните финанси.

„Правителството и Министерството на финансите са пропуснали няколко месеца в развитието на държавата. Ако преди можеше да правиш нещо, без да обясняваш, сега обстановката е такава, че общественото недоверие рязко нарасна и не можеш да си позволяваш да управляваш милиарди и да взимаш решения, които засягат хиляди хора, най-малкото засягат данъците ни, защото ти си решил и да не дадеш нормално обяснение“, коментира Дацов.

Времената по време на криза са трудни, защото всичко се свива – свива се производството, икономиката по-трудно намира пазари. Социално-икономическия живот намалява активността си, но това е временно. По време на криза има най-много възможности – преструктурират се бизнеси, поясни Дацов.

Той не очаква кризата с коронавируса да е с размерите на тази от 2009 г. Тогава кризата беше с по-голям магнитуд, отбеляза финансистът.

Вижте повече във видеото.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад