Валери Симеонов, зам.-председател на НС: Машинният вот ще се провали

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма как да има машинно гласуване на предстоящите избори, категоричен е заместник-председателят на НС и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който гласува в студиото на "Още от деня". Той разкритикува наложеното от президента Радев вето на Изборния кодекс, който се мотивира с нуждата от предотвратяване на манипулации. Симеонов се аргументира с факти от преброяването на гласовете в миналия вот: тогава е нямало манипулации на ниво ЦИК, а другите нарушения са били незначителни, без да оказват влияние на резултатите на отделните партии.

Валери Симеонов осъди антиправителствените протести като масови прояви на хулиганство и вандализъм. Оценката му за тях е: "Това не е протест, а хулигански прояви с неистово желание за власт". В допълнение той изтъкна, че ДПС черпи дивиденти от протестите и рязко се разграни от модела за експертно правителство, което тази партия предлага. 

Лидерът на НФСБ не одобрява действията на Христо Иванов, които бяха двигател на протестите, защото били с политическа цел, а не в полза на държавата. Все пак Симеонов призна, че те са довели до ревизия на съществуващата инфраструктура в местността Росенец, която трябва да се извърши под контрола на институциите.

Какво още каза Валери Симеонов вижте във видеозаписа на разговора.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад