Любомир Кючуков: Конфронтацията между ЕС и Русия ескалира

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Европейският съюз планира нови санкции срещу Русия заради "случая Навални", Русия предупреди, че ако това стане, ще скъса отношенията си с ЕС. 

"Конфронтацията ескалира, тя става самодостатъчна, тя се самодинамизира, тя става всеобхватна - вече не е само в сферата на сигурността, икономиката или политиката, тя обхваща спорта, ваксините и какво ли не", отбеляза в "Още от деня дипломатът Любомир Кючуков, бивш министър на външните работи". И подчерта, че конфронтацията носи загуби на всички, още повече, че когато се влезе в подобна спирала - това е път без изход. 

"Новото и негативното от последните дни е, че дори диалогът се превърна в елемент от конфронтацията. Диалогът се оказа не път за решаване на проблемите, а трибуна за взаимни претенции", посочи Кючуков, визирайки посещението на Жозеп Борел в Русия и събитията около това посещение. 

Русия има много сериозен проблем с човешките права, арестът на Навални очевидно беше политическа демонстрация и всички последващи събития следваха тази логика според дипломата.

Какво още каза Любомир Кючуков вижте във видеото.