Веселинов: ВМРО тръгва на изборите с амбицията да докаже, че патриотичната вълна не е спряла

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ВМРО не си е служила с неразрешени способи на избори. Ние можем да носим отговорност. Ако открием нередности и непозволени средства, със сигурност ще сигнализираме компетентните органи. Това заяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

По-обезпокоително е неистовата ненавист, която се генерира между политическите сили. Ние имаме избори, в които всеки обяснява, че е най-голям враг на някой друг, за да го изберат. Нямаме състезание на идеи и позитивни тези. Имаме състезание кой мрази повече някой и затова трябва да бъде избран за народен представител. Политиката трябва да ражда и консенсуси, не трябва да ражда само омраза и противопоставяне, коментира Веселинов.

Утре ВМРО ще представи гражданската квота в листите си. ВМРО търси хора, които ще бъдат продуктивни в Народното събрание. “За нас такива са културата, икономиката, националната сигурност. Така че ще търсим експерти в тази посока и ще заложим на такива лица”, обясни Веселинов.

ВМРО тръгва на изборите с амбицията да докаже, че патриотичната вълна не е спряла. Че въпреки разединението в патриотичното пространство, патриотите ще имат своето представителство в парламента. Това, по думите на Веселинов, ще може да гарантира, че ВМРО ще бъде коректив, независимо от управлението.

Не сме се състезавали за сърцето на ГЕРБ. Няма нищо по-логично от самостоятелното ни явяване - с ГЕРБ имаме ценностни различия, каза още Веселинов.