Любослав Костов от КНСБ: Индустрията се забавя, но това не е основание доходите да не се вдигат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Европейската икономика стагнира и в резултат на това се забавя и българската икономика, включително и прогнозите за реалния растеж, така че до голяма степен това, какво ще се случи с нас, зависи от това, какво ще се случи с Германия, заяви в студиото на "Още от деня" Любослав Костов, главен икономист на КНСБ и директор на Института за социални синдикални изследвания. 

"Да, индустрията се забавя, има основание за притеснение, но това не е основание доходите да не се вдигат, тъй като те се вдигат със закъснение."

По думите му, има много ясни научни изследвания, които доказват, че вътрешното търсене е основният двигател на растежа и че инфлацията в България не е била провокирана от търсенето. 

"Не е вярна тезата на някои икономисти, които казваха: "Не купувайте хляб, защото  той поскъпва най-много и така помпате инфлацията". Инфлацията беше привнесена отвън, в резултат на редица шокове в предлагането и беше породена от кризата в международните вериги на доставки и от целия производствен цикъл." 

Вижте целия разговор във видеото.     

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад