Мандатите и възможностите за съставяне на кабинет - Андрей Райчев и Стойчо Стойчев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Приближаваме ли се към правителство и как се променят позициите на основните партии? Анализ на Андрей Райчев и доц. Стойчо Стойчев.

"Аз не мисля, че сме по-близо, не мисля и че сме били по-далеч някога, партиите са такива, каквито са и надали консултации и преговори биха могли да ги променят. От начало е ясно, че помежду им доверие няма, от начало е ясно, че парламентът така е разделен, че двата полюса могат да надделеят един над друг и от тук насетне както президентът, така и политическите сили гледат да отложат предсрочните избори максимално далеч във времето, за да не се случат те през месеците януари и февруари, когато хората са най-ядосани на властта", каза доц. Стойчо Стойчев.

Според Андрей Райчев има шанс да се състави правителство от партиите, които гласуваха за хартиената бюлетина, само че не искат.

"Не е много престижно да се окажеш (за ГЕРБ говоря) в една компания с ДПС и БСП. Това не звучи добре не толкова на българите, на герберите звучи добре - и международно не звучи добре. ГЕРБ не решава задачата да се върне на власт, ГЕРБ решава задачата, ако не я е и решил - да излезе от изолация. Първата възможност е ясна - хартиената бюлетина го доказа - договарят се, г-жа Нинова става вицепремиер, ДПС поддържа или влияе на някакви министри, ГЕРБ управлява. ГЕРБ не щат. Има и друго - парите. България не е вече богата страна - това стана не защото някой открадна, а защото прехарчи. България вдигна пенсиите на невъзможно ниво, на бюджетни служители вдигна страшно много и България е на минус 15 млрд.", отбеляза Андрей Райчев.  

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад