Маргаритов: В интернет имаме безусловно право да върнем закупена стока в 14-дневен срок

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Все повече търговци прилагат като добра практика купена стока от магазина да се върне в 14-дневен срок, въпреки че не е записано в закона, посочи председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Т.е. трябва да се интересуваме, пазарувайки от търговската мрежа, дали конкретният търговец предоставя тази възможност. В интернет безусловно имаме такова право на отказ, обясни Маргаритов.

Димитър Маргаритов препоръча търговците да удължат валидността на ваучерите за пазаруване в моловете за времето на извънредните мерки, т.е. три седмици. „Всичко друго би било некоректно отношение към клиентите, тъй като в момента има обективна невъзможност тези ваучери да бъдат използвани в моловете“, каза Маргаритов.

Извънредното законодателство, което все още е в сила, въведе и един по-дълъг срок за туроператорите по повод отменени пътувания заради Covid да възстановяват парите за такива почивки, които са отменени в срок от една година. И потребителите трябва да се въоръжат с търпение. Трябва да е ясно, че правата, с които са овластени, са им гарантирани от закона, посочи още председателят на Комисията за защита на потребителите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад