Мария Капон: "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" трябва да подпишат споразумение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мария Капон от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" призова за подписване на споразумение с "Има такъв народ".

Гледайки програмата на страницата на "Има такъв народ", гледайки определени действия, които са по политики, по приоритети, смятам, че имаме много събирателни точки и можем да имаме общи приоритети. Въпросът е кой ще изпълнява тези приоритети и колко прозрачно ще е това пред обществото. Едно споразумение не е просто един хвърчащ лист, в който някой слага подпис. Това е общественият договор на ангажиментите, които ние сме взели пред избирателите и тези, които имат "Има такъв народ", каза Капон.

И двете парламентарни групи – на "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" – трябва да подпишат споразумение, на което да се носи гаранция, добави тя.

Капон потвърди, че по време на срещите с ИТН е било обсъждано името на Петър Илиев за кандидат за премиер на партията на Слави Трифонов.

„Аз нямам никакво съмнение кой и кога е поставил името на Петър Илиев. Всички, които познават г-н Хаджигенов, са абсолютно наясно, че той ненавижда лъжата. Истината ще ни спаси. И това е истината. Ние обсъждахме това име след срещата“, поясни Капон.

Допълни, че са „на една гара“ с "Демократична България". „Това, което искат колегите от "Демократична България", ние трябва ясно да го заявим. Никой не може да ни плаши с избори. Защото едни скъпи избори са много по-евтини от едно лошо правителство. То може да открадне, да присвои или да направи много нарушения, които са много по-скъпи за българските граждани от едни избори“, каза Мария Капон. Тя посочи, че червените линии за "Изправи се.БГ! Ние идваме!" са ГЕРБ и ДПС.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад