Мартин Димитров: Трябва бърз растеж на икономиката, за да растат и доходите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нека да има състезание между двете кандидатури, да се проведе хубаво изслушване. На мен ми е много интересно и е важно какви позиции за Еврозоната ще заемат двамата кандидати за управител на БНБ. На първия етап да има състезание и управляващата коалиция да подкрепи по-добрия на финалната права. Това каза депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров.

Ако след изслушването управляващата коалиция реши да подкрепи единия от двамата кандидати, няма да има криза в управляващото мнозинство, допълни той.

ЕС започна да изгражда енергиен съюз още 2017-а година. Тогава ние десните поискахме Европа да купува като единен потребител природен газ, но дори и част от ЕС да откаже, това не е основание да не бъде направен съюз в рамките на ЕС, който може да обхваща Източна Европа. Испания поиска да участва в такъв съюз. Нека да започнем като обединение на част от държавите в ЕС. И ако утре някоя държава откаже участие, това не е основание да не го правим. Като начало да намерим няколко партньора и да стартираме този процес. Защо е добър той? Цената ще падне. Колкото по-голямо е количеството, което се купува, цената е по-благоприятна, коментира още Мартин Димитров.

По-умното, според него, е да има европейски енергиен съюз. Определен брой държави да се обединят и заедно да купуват газ с посредничеството на ЕК. Това ще доведе до по-благоприятни цени.

Как да се намалят цените на определени стоки? Решението не е в ограничаване на печалбата. Решението е в облекчаване на вноса на чувствителни стоки в ЕС, поясни Мартин Димитров. И посочи, че доходите зависят от растежа на икономиката. Трябва бърз растеж на икономиката, за да растат и доходите.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад