Рамадан Аталай: Съветвам управляващите да мислят повече за авторитета на държавата и държавните институции, вместо за собствената си важност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Редно е управляващите да се обединят и да имат една кандидатура за гуверньор на БНБ, а да не се оставят хората с усещането за разединение. Това каза в "Още от деня" народният представител от ДПС Рамадан Аталай.

По думите му и двамата кандидати - Андрей Гюров, издигнат от "Продължаваме промяната", и Любомир Каримански, предложен от "Има такъв народ", имат добри автобиографии. Той обаче допълни, че от ДПС все още не са взели решение кого от двамата ще подкрепят за следващ гуверньор.

Посъветва управляващите да мислят повече за авторитета на държавата и държавните институции, вместо за собствената си важност.

Рамадан Аталай изрази мнение, че от всичко случващо се в последните месеци може да се направи извод, че коалицията не е устойчива. "Виждаме, че досега не са взели някое решение, което да ги сплоти, да ги обедини и да направи така, че авторитетът на това правителство да расте", каза още той.

Депутатът от ДПС коментира предложението на премиера Петков Европейският съюз да купува общо количества природен газ и България да няма обвързващ договор с "Газпром", като заяви, че в това има резон. От гледна точка на търговията по-големите количества предполагат възможност да се намали цената на енергията, която ще се купува.

Рамадан Аталай се спря и на темата за отпадането на мораториума. Подчерта, че не е работа на министър-председателя да се намесва във формирането на цената на електроенергията на регулирания пазар. Това мнение той изрази по повод изказване на Кирил Петков, че ще намали цената на тока след като бъде назначен нов председател на КЕВР.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад