Мартин Димитров: В ГЕРБ има хора, които не искат правителството да продължи работа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Искаме да продължи това правителство само и единствено, ако то ще произвежда резултати като Шенген, еврозона, продължение на съдебната реформа и битката с корупцията, регулатори, които да започнат да работят", това заяви Мартин Димитров - депутат, ПГ “Продължаваме Промяната - Демократична България” в "Денят започва".

В ГЕРБ обаче има хора, които не искат да продължи да работи правителството, посочи той.

"Какво се промени в последно време? Какво е различно? Различното е това, което се случи в София. ГЕРБ формира мнозинство в общинския съвет, което мнозинство е изцяло под контрола на ГЕРБ. Това стана заедно с БСП, "Възраждане", ИТН и ВМРО, които се представяха за опоненти. Очевидно е имало много тайни срещи, защото няма как да избереш всички председатели на комисии без това да е организирано, да е имало много тайни срещи, подготовка", коментира Мартин Димитров.

И ГЕРБ сега се питат защо, ако са го направили в общинския съвет, да не опитат да го направят и в Народното събрание, акцентира той.

Мартин Димитров е категоричен, че на ГЕРБ тежат взаимоотношенията с коалиционните партньори.

"С ГЕРБ имаме много важни различия като това  за тези регулатори - те ги назначиха. Ако има ново правителство това няма да продължи така. Ще има нови регулатори", подчерта той.

По думите му сегашните регулатори са назначени от ГЕРБ, като често това се е случвало с подкрепата на БСП и винаги с тази на ДПС.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад