Мартин Захариев: Как изглежда една държава на световната туристическа карта е въпрос на средства и креативност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пътят на туристическия продукт е свързан с множество взаимосвързани етапи и най-значителен е делът на държавата. В частния сектор сме наясно с "болежките" и нерешените проблеми - инфраструктура, екология, презастрояване и т.н., заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Мартин Захариев, зам.-председател на Борда по туризъм.

"Но туризмът е държавна политика на първо място, особено за държава като България, която е "целуната от Господ" да има 40 000 артефакта от 7 исторически епохи, да бъде на второ място след Исландия по минерални извори, да има такава изключителна природа. Управлението на такъв сектор изисква отпред да стои истински визионер и куражлия." 

Захариев заяви, че целият туристически сектор е крайно разочарован от назначението на този министър в момента.

"Премиерът Денков обеща, че за всяка позиция ще бъде избиран най-подходящия, най-добрия и най-подготвения за целта министър. Нищо подобно не се случи в туризма."

По думите му, от бранша не са наясно какви са приоритетите на новия министър, какви реформи иска да прави, как ще отстоява интересите им пред финансовия министър.  

"Има драматично разминаване между думи и обещания, цифри и бюджет. "Брандингът" на една държава, как тя изглежда отвън, на световната туристическа карта, в световния радар, в тази сложна конкурентна среда, е въпрос на средства, на креативност, които ги няма."

Вижте какво още каза Мартин Захариев във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад