Мая Манолова: „Изправи се, България!“ поставя една червена линия - линията на бедност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Регистрирахме партията си за участие в изборите самостоятелно, защото на хората им писна от безпринципни коалиции, от сдружаване за власт и пари. „Изправи се, България!“ е организация, която от първия момент стои зад граждански каузи, подкрепя различни инициативни комитети, хора из страната. Ще разчитаме на подкрепата на активисти и на различни граждански организации, които във времето са водили своите битки и сега са готови да влязат в парламента, за да ги продължат. Това каза в студиото на „Денят започва“ лидерът на „Изправи се, България!“ Мая Манолова.

Според нея българските граждани се нуждаят от истинска социална алтернатива и от лява партия, която да се погрижи за хората в условия на тежки кризи. 

Манолова коментира приоритетите, които залагат в политиките си като лява партия: „Най-важно е повишаване на доходите на българските граждани, голяма трудова реформа сме обявили. Също така драстично увеличение на минималната работна заплата, която трябва да се сравнява с издръжката живот. Целта е издръжката на живота, която е 1200 лв., да стане минимална работна заплата“. 

„Ние като политическа партия имаме една червена линия, която поставяме, а именно линията на бедност. Не трябва да има работещи хора, пенсионери, хора с увреждания, които да живеят с доходи под линията на бедност“, заяви тя

Манолова каза, че от „Изправи се, България!“ имат ясна позиция как да се реши казуса с „Газпром“.

„Ние от „Изправи се, България!“ призоваваме служебното правителство да започне разговори с „Газпром“, но да постави три условия. Първото е категоричен отказ на „Газпром“ да предявява претенции за неустойки. Второ – доставките, които няма да може да направим докрая на тази година, когато изтича договора с „Газпром“, да бъдат разсрочени за зимните месеци. Трето – преговаряне на цената с „Газпром“, включително и начинът, по който се образува тя“, добави тя.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад