Теодора Георгиева от ICGB за газовата връзка: Очакваме на 1 октомври да потече газ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние сме на финалната права. Всички основни строителни дейности са завършени, в момента говорим за съпътстващи дейности, които са задължителни по българското законодателство - ЗУТ, за да влезем в експлоатация и да  получим Акт 16. Това съобщи в студиото на "Денят започва" Теодора Георгиева - изпълнителен директор на ICGB, фирмата-изпълнител на проекта за газовата връзка Гърция - България.

"Говорим за сериозни детайли. В нашия случай недовършените неща се броят на пръстите на едната ръка - вертикална планировка, път до диспечерски център, предписания на пожарните, които документално трябва да се представят, вече поръчани вентилатори с по-сериозен капацитет. Гоним всичко това строителят да свърши първата седмица на септември, за да планираме Акт 15, който възложителят подписва, и да свикаме комисия за Акт 16, като паралелно работим с институциите по събиране на всички документи, за да се свика максимално бързо комисията и да се препотвърди лиценз пред КЕВР и да получим правото на ползване края на септември, за да може от 1 октомври да потече газ", обясни тя.

Георгиева допълни още, че ICGB са сертифицирани като независим преносен оператор, а от вчера вече имат и търговска регистрация, която препотвърждава корпоративната структура на дружеството - нещо задължително, за да влязат в експлоатация.

По думите ѝ “този газопровод обезпечава 3 млрд. кубически метра, което е еквивалентно на потреблението на България”.

Какво още каза Теодора Георгиева вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад