Мая Манолова: Резултатите от ареста са на път да занулят битката срещу "модела Борисов"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Резултатите от трите ареста в четвъртък вечерта са на път да занулят три години битка срещу "модела Борисов" и да попарят надеждите, очакванията, енергията на десетки хиляди хора от площадите на България", каза в "Денят започва с Георги Любенов" Мая Манолова. 

По думите ѝ резултатите от тези арести започват на практика реанимация на  ГЕРБ, дадоха им възможност да минат в контранастъпление и реално си връщат обратно в политическата игра. 

"От всичко това, което се разигра, се видя, че на Борисов адвокат не му трябва при Гешев - главен прокурор", отбеляза тя

Според Манолова по темата съдебна реформа това мнозинство практически не е направило нищо. Още не е минал през зала законът за спецсъдилищата, няма го закона КОМПИ, нищо не се прави и за смяна на членовете на инспектората и ВСС.   

С тези действия управляващите са загубили и информационната война, като не са съобщили на обществото какви са обвиненията, за какви престъпления, някакви факти и нови доказателства, като доклада на АДФИ, който показва, че има щета в бюджета за над 500 млн. лв.

"Ако в следващите дни цялото това искане и за задържане, и за привличане като обвиняем не бъде подплатено със сериозни доказателства, това ще постави под съмнение и действията сега на МВР и на правителството, и изобщо тяхната способност ефективно да се борят с корупцията", заяви Манолова.

И посочи като възможност за долазателства проверките за язовирите, автомагистралите и договорите и плащанията там. 

"Моят голям упрек 100 дни след старта на това управление е, че те абсолютно неоснователно забавиха темпото за осъществяване на съдебната реформа", категорична беше Мая Манолова.

Какво още каза тя вижте във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад