Меглена Кунева: И в Европа виждат, че страната е в криза

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Единствената организация, която изключи Русия след нахлуването в Украйна, беше Съветът на Европа, каза в "Денят започва с Георги Любенов" Меглена Кунева, бивш вицепремиер. Въпреки различните сигнали в страните от Европа по отношение на Русия и въоръжаването на Украйна, ЕС успява да запази единство. 

"Аз мисля, че ние неправилно разчетохме предишни случаи - Нагорни Карабах, Осетия, Транснистрия,  Крим. Всичко това бяха знаци, че само с предупреждения или с убежденията на икономика, на търговия, на многонационална дипломация очвидно няма да сигнем доникъде", отбеляза Кунева.  

В Европа ни виждат така, както и ние - "че страната е в криза, че не можем да излъчим нито стабилен парламент, нито стабилно правителство". 

По думите на Меглена Кунева представителността на страната е все по-трудно защитима, защото без парламент ние нямаме контрол, нямаме отчетност. 

И посъветва преди да отиват на съвет в Брюксел, министрите да обясняват позицията, как е формирана и да канят посланика на страната в ЕС, за да поиска мнението от парламента. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад