Международният отзвук след терористичната атака в Москва и геополитическите ходове

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви във вторник, че въоръжените мъже, които атакуваха московската зала "Крокус сити хол" в петък, са бягали към Беларус, а не към Украйна, както настоява президентът Владимир Путин.

Путин каза, че трябва да се направи всичко възможно Украйна да бъде победена. Това започна още от самото начало на атентата край Москва. В последните години като че ли забравихме за ислямския екстремизъм, тероризма, Афганистан, Узбекистан и Таджикистан. Това са големи страни с влияние върху цяла Централна Азия. Това коментира журналистът и дългогодишен наблюдател на събитията в Русия Чавдар Стефанов.

Всяка държава е уязвима от международния тероризъм. В условията на война Русия се опитва да докаже украинска връзка, Украйна категорично отрича. Повече въпросителни предизвика изпреварващата реакция на САЩ. По-важното е как всичко това се отразява на войната. Това ще носи по-нататъшна ескалация на конфликта, посочи бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад