Политическите ходове и възможните решения - анализ на експертите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изглежда, че ще бъдат същите политически сили и в 50-я парламент. Вероятно ГЕРБ-СДС ще имат по-голяма тежест, а ПП-ДБ по-малка. Преговорните позиции ще бъдат различни - ГЕРБ-СДС ще бъдат в по-силна позиция. Вероятно отново ще се мисли за някаква сглобка, при която ПП-ДБ ще бъдат по-слаби и отново ще трябва да работят с ДПС. Това каза в „Денят започва“ политологът доц. Петър Чолаков.

„Според данните на „Галъп“ избирателите на ПП-ДБ са намалели с около една пета спрямо април месец миналата година“, добави той. 

По думите на политолога Страхил Делийски България е в началото на един дълъг процес на разпад на политическата си система. 

„Ще става все по-лошо по отношение на това политическата класа да се договаря. За 9 месеца нищо не се случи – нито имаме правителство, нито президентът е изваден от политическия процес“, посочи той. 

Психологът Росен Йорданов сподели, че е изследвал броя видове стратегии на психологична война и тактики за позиционен натиск, използвани в преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ.

„От страна на ГЕРБ изброих 3, а от страна на ПП-ДБ 5. Това показва, че начинът, по който са провеждали преговорите, е бил във варианта твърди преговори – фиксацията не е била върху интересите, а върху позициите“, уточни той.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад