Мика Зайкова: Това, че ИТН напусна коалицията, означава, че ножът е опрял до кокала

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, че ИТН напусна коалицията, означава, че ножът е опрял до кокала – повече не може да се търпи. Това каза Мика Зайкова в „Денят започва с Георги Любенов“.

"Доколкото знам, става въпрос за следното - не можеш да вкараш бюджета в Народното събрание преди да си го гледал на коалиционен съвет. Съветът беше насрочен вечерта, а те са искали Министерски съвет да го приеме преди това. Вероятно е имало и възражения за парите за пътищата, например, бюджетът дали е разделен на различни области. Но гледам, гледам и не виждам област "спорт". А Радостин Василев искаше да строи Национален стадион. Как се строи национален стадион без да има някой лев на държавата вътре? Може ли да игнорираш спорта въобще, от културата да вземеш парици, а да сложиш едни близо 350 млн. лв. за ефективно управление на държавата и повишаване на трудовите възнаграждения на тези, които ефективно ни управляват", попита Зайкова.

Според нея от "Продължаваме промяната" няма да успеят да привлекат депутати на "Има такъв народ" в подкрепа на кабинета.

По отношение на пенсиите тя сподели, че я притесняват две неща - първо, че се деформира цялата пенсионна система по начина, по който се увеличават пенсиите и второ, че пенсиите не са финансово обезпечени.

„В данъчните приходи има един излишък около 267 млн. и един излишък от неданъчните приходи от 240 млн. Около 587 млн. се събират, които реално може да се намерят вътре в Актуализирания бюджет. Тези пари са главно от инфлационните пари“, коментира Зайкова.

Според нея няма държава, която да не обича инфлацията, тъй като в приходната част идват повече пари.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад