Микола Блешков: Врагът е пред Киев, но плати висока цена

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предложението на Полша да предостави свои бойни самолети е много важен момент за Украйна, заяви Микола Блешков от института за стратегически изследвания в Киев.

Имаме нужда както от изтребители, така и от наземни ПВО. С помощта на изтребителите могат да се свалят крилати ракети. Позицията на САЩ в момента е двояка, но виждаме някакъв напредък и това е позитивно. В момента противодействаме с МиГ-29, С-300 и Су-27, обясни Блешков.

Той изрази надежда Русия да се откаже от агресията и да седне на масата за преговори, без да налага диктат по време на преговорите.

Русия няма конвенционални мощности да заплашва НАТО. Всичките конвенционални мощности на Руската федерация се намират в и срещу Украйна и затова НАТО няма причина да се страхува, е неговото мнение.

Врагът е пред Киев, но плати висока цена. Ние се научихме да воюваме, най-добрите тактици сме по унищожение на бронирани машини и всеки техен опит ще им струва твърде скъпо. Това ще е последен марш към Киев, с което ще изчерпят техните възможности, каза още той.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад