Милчо Манчевски за новия си филм "Върба"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Номинираният за "Оскар" и носител на "Златен лъв" режисьор Милчо Манчевски ще представи новия си филм "Върба" в София. 

Роден през 1959 година в Скопие Милчо Манчевски завършва Скопския университет със специалност "История на изкуството и археология". След това заминава за Съединените щати, където учи "Кино и фотография" в университета на Южен Илинойс. Започва да пише, когато е едва на 13 години. Автор е на книгата "Духът на майка ми", както и на няколко сборника с есета и фотографии.

Създател е на над 60 филма, за които печели множество награди, най-известният сред които "Преди дъжда", влязъл в класацията "Най-добрите 1000 филма на всички времена" и разпространен в повече от 50 страни.

Режисьорът е специален гост в студиото на "Култура.БГ", за да разкаже повече за най-новата си лента "Върба" и работата по създаването ѝ. 

"Обикновено процесът на правене на филм е ужасно болезнен по много причини, но този път беше много приятно. Имахме прекрасен екип", споделя режисьорът.

Филмът е калейдоскоп от три истории за три жени, тяхната лична борба да станат майки, противопоставяйки се на традициите и представите за лоялност и контрол. Това са истории, които пресъздават темите за любовта, доверието и майчинството.

Милко Манчевски лично ще представи своята лента на 25 септември от 19:30 часа на откритата платформа на Sofia Summer Fest.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад