Милен Керемедчиев: Много е вероятно Русия да преустанови да издава визи на български граждани

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"България е световен шампион по изгонване на руски дипломати с едно такова действие. Това е изключително тежък акт. Казахме, че отношенията ни с Русия достигнаха своето дъно, по-ниско от това би било прекратяване на дипломатическите ни отношения, тоест закриване на двете посолства и отзоваване на посланиците. Аз лично смятам, че това няма да се случи. Това е наистина предпоследната мярка на дипломатически език, последната е обявяване на война. Много вероятно е Русия да преустанови да издава визи на български граждани, като ответна мярка", заяви в "Денят започва" Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи.

По думите му нотата на Русия е намеса във вътрешните работи на България.

"Добро или лошо това е решение на българското правителство и руската дипломатическа мисия трябва да се съобразява с това. Няма държава, която да си е позволила да изпрати такава нота. Оттегляне на нота също ще бъде безпрецедентно в новата история на българската дипломация", допълни Милен Керемедчиев.

Според него предложението на посланик Митрофанова за закриване на дипломатическата мисия в Русия най-вероятно ще бъде модифицирано.

"Много е вероятно съставът на българското посолство в Русия да бъде намален до минимум", каза още Милен Керемедчиев.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад