Милен Велчев категорично отрече твърденията за зависимости на членове на проектокабинета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бившият финансов министър Милен Велчев категорично отрече твърденията за зависимости на членове на проектокабинета, предложен от Слави Трифонов.

„Категорично не. Аз познавам около половината от министрите и зная, че те не са хора, които биха били зависими от нечии указания. Те са успешни професионалисти, които няма нужда в тази фаза на кариерата си да бъдат марионетки на когото и да било“, коментира Велчев.

В отговор на въпрос, той каза, че предложеният за премиер Николай Василев е бил най-силният глас за твърда финансова политика в правителството на НДСВ.

Никой не трябва да е изненадан от приоритетите, заложени от новия кандидат-премиер Николай Василев. Той и в нашето правителство беше най-силният глас за твърда финансова политика и разходи според възможностите на държавата, каза Велчев.

Според него държавата няма нужда от държавна банка като Българската банка за развитие. Той изрази и мнение, че едва ли ще се намери сериозен инвеститор, който да иска да я купи, при положение че тя дори няма клонова мрежа.

Велчев е на мнение, че е необходима актуализация на на бюджета, макар че в миналото тази дума е станала синоним на провал или дефицит.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад